Hopp til innhold

Kort om Krøderbanen

Informasjon om 2021-sesongen

Billettsalget til Krøderbanen åpner 14. juni kl 12:00


Krøderbanen ble åpnet i 1872 som smalsporbane og ble ombygget til normalspor i forbindelse med Bergensbanens åpning i 1909. Som NSB-bane ble den nedlagt i 1985. Siden da har banen vært drevet som museumsbane av Norsk Jernbaneklubb og Stiftelsen Krøderbanen. Både rullende materiell og faste installasjoner langs linjen er holdt i en tidsriktig stil. Krøderbanen er også et senter for restaurering og vedlikehold av musealt jernbanemateriell.

Togtur

På Vikersund stasjon er det billettsalg, museumsutstilling og en suvenirbutikk. Vikersund er også en ordinær jernbanestasjon hvor noen av Krøderbanens tog korresponderer med NSB-togene mellom Oslo og Bergen.

Togreise

Krøderen stasjon er fredet som teknisk kulturminne, og her finner du alle de gamle installasjonene fra damptiden. Under oppholdet kan du i tillegg nyte forfriskninger fra jernbanekafeen eller bare rusle rundt på området og la deg henføre av stemningen fra 1920-tallet.

Stasjon

I kjøresesongen vil Krøderen stasjon være åpen alle dager unntatt mandager med utstillinger, kiosk og suvenirbutikk, slik at du kan oppleve museet også når det ikke kjøres tog.

Rutetider
https://www.njk.no/sesongprogram/rutetider

Fullt sesongprogram for 2021
https://www.njk.no/sesongprogram

Har du spørsmål?
https://www.njk.no/praktiske-opplysninger

Sist oppdatert 14.06.2021