Hopp til innhold

Hva er Deadwood City ?

Deadwood City ble grunnlagt på Kløftefoss i 1991. Show arenaen består av ulike bygninger i nybyggerstil og skal forestille en gate i en gullgraverby i det ville vesten. Den virkelige westernbyen lå i området ved Black Hills i 1876, som var et indianerterritorium og gullgraverområde. Medlemmene i Deadwood City Westernklubb tar oss med tilbake til livet i gamle vesten med sitt show.

Bankier Jenkins

Westernklubben er den eneste i landet med eget westernshow hver søndag om sommeren med mellom 200 - 400 mennesker i publikum under sine forestillinger. Kulissene, forarbeid og showet gjør medlemmene på dugnad. I showsesongen holder skuespillerne til i rikt detaljerte ombygde campingvogner og brakker som skal minne om en gate i samme strøk.

Forvirring

Det arrangeres westernshow på Kløftefoss alle søndager i turistsesongen, showet varer ca. en halv time og nytt manus skrives hvert år. Her er noe for enhver smak, med egen sheriff, saloondamer, fine madammer, bankier, smed, undertaker og skumle kjeltringer som lusker rundt hvert eneste hjørne. Det gjelder å holde seg for ørene når ville revolverdueller braker løs!

Kioskdamene

Etter showet blir det anledning til både å snakke med og la seg fotografere sammen med "innbyggerne" i Deadwood City. I westernbyen er det kiosk med salg av suvenirer, pølser, vafler, is, brus og selvfølgelig "kruttsterk" kaffe.

Merk:
I Deadwood City kan du betale med kontanter eller Vipps (ikke bankterminal). Uttak av kontanter kan gjøres i billettsalgene på Krøderen og Vikersund.

Banditt

Vi har et samarbeid med Krøderbanen om transport fra Vikersund til Kløftefoss stasjon med damptog. For de som ønsker kjøre direkte har vi gode parkeringsmuligheter ved westernbyen.

Farvel

Du finner byen på prærien ved riksvei 280 mellom Modum og Krødsherad. Velkommen til en spennende dag i "Deadwood City" med Deadwood City Westernklubb.

Sist oppdatert 06.08.2023