Hopp til innhold

Dilemmaet Deadwood

Hva skal westernlandsbyen Deadwood City reguleres som?
Ingen arealkategori passer. Nå ber Modum kommune om hjelp.


Lisa Rypeng - 01.09 2016 11:28


I Deadwood City i Modum kommune lever de norske cowboyene ut Ville Vesten-drømmen og underholder reisende med museumsjernbanen Krøderbanen med forrykende westernshow.

Men Modum kommune sliter med å finne en arealkategori i plan- og bygningsregelverket som passer til å regulere området der westernlandsbyen ligger. Nå ber de Kommunaldepartementet om hjelp. 

Per Erik Anderson er sheriff i Deadwood og sertifisert pyrotekniker. Han har forståelse for at det kan være vanskelig for kommunen å vite hvordan en westernlandsby skal plasseres i henhold til norsk regelverk, men håper Modum kommune til slutt finner en løsning som gjør at de 14 medlemmene i Deadwood City westernklubb kan fortsette å leve ut cowboydrømmen. Han har et tips til kommunen.

– Vi legger ingen til last, foruten at det smeller en søndag en gang iblant. Vi ser på oss selv som en kultursak i kommunen, og alle må jo dra på det dem har.

Deadwood City på Kløftefoss ble til for 26 år siden fordi museumsjernbanen Krøderbanen ville ha noe mer å tilby publikum. Foto: Lisa Rypeng
« av 14 »