Hopp til innhold

Togran-dagene

Datoen for togranshelgen vil publiseres i løpet av våren.

Da er det duket for både westernshow og overfall på toget. Samme program vises to dager på rad, både lørdag og søndag. I år frakter damptoget fra Krøderen stasjon en stor kasse stappfull av dollars, og man frykter at skumle banditter kan forsøke å rane til seg den verdifulle lasten før toget når frem til Deadwood City på Kløftefoss.

Togran-dagene er populære - ikke minst blant den yngre garde, og vi anbefaler derfor de reisende til å møte opp i god tid.

Merk:
Krøderbanen har nå åpnet for forhåndssalg av billetter. Vi gjør oppmerksom på at det er viktig at man velger rett dato og utgangspunkt for reisen. Billettprisen er forskjellig om man reiser fra Vikersund med buss opp til Krøderen eller velger å starte reisen med tog fra Krøderen stasjon.

For mer informasjon og bestilling av billetter se Krøderbanens hjemmeside

Billettpriser

Fra Vikersund (veteranbuss, damptog, togran og westernshow)

Voksne 295,-
Barn 160,-
Honnør 220,-
Minigruppe * 700,-

Fra Krøderen (damptog, togran og westernshow)

Voksne 185,-
Barn 105,-
Honnør 135,-
Minigruppe * 450,-

(*) Minigruppebillett gjelder for to voksne og inntil tre barn under 16 år. Barn under 4 år reiser gratis.

Honnørreisende med spesielle behov kan ha med én ledsager til honnørpris. Ledsagerbevis må framvises ved billettkontroll.

Prisen inkluderer togreise tur/retur, togran og westernshow.

Togran

Alle passasjerer oppfordres til å bistå sheriffen og hans menn med å forsvare toget. Her er det bare å finne frem cowboyhatten, kruttlapp-pistolen å la seg rive med! Og har man i tillegg passende bekledning blir vi glade for at publikum bidrar til å skape stemning om bord i toget og senere i Deadwood City.

Bandittjakt

I samarbeid med Krøderbanen blir det hele iscenesatt av Deadwood City Westernklubb sine skuespillere. Det hele vil oppleves som en utvidelse og forsmak på westernshowet som utspiller seg i Deadwood City. Her gjelder det å følge godt med.

Her kan du se en videosnutt fra togranet i 2018.

Merk:
Det vil bli skutt med blankskudd og startpistoler under togranet. Skuddene knaller høyt og vi ønsker å gjøre foreldre oppmerksomme på dette. Spesielt når toget stopper og kommer tett på skuespillet med skuddsalver mellom banditter og lovmenn kan små barn bli litt engstelig. Det kan være lurt å bruke hørselvern. Vi anbefaler en nedre aldersgrense på 4 år.

Rutetider august

Damptog Veteranbuss
fra Krøderen 12:45 15:00
til Kløftefoss 13:10 w |
til Vikersund - 15:30

 

Veteranbuss Damptog Damptog
fra Vikersund 11:30 - -
fra Kløftefoss | 14:00 w 15:55
til Krøderen 12:00 14:17 16:12

(w) Westernshow på Kløftefoss kl. 13:15 - 13:45.

Merk:
Det er kun avgangen fra Krøderen kl. 12:45 som inkluderer togran og westernshow. Avgangen kl. 15:20 er en ordinær avgang, med vanlige billettpriser.

Westernshow i Deadwood City

Westernshow
Westernshow 2016 - Foto: Kristian Skaane

Westernshowet starter etter at damptoget har ankommet Kløftefoss klokken 13:15 og vil vare i ca 30 minutter. Etter showet blir det anledning til både å snakke med og la seg fotografere sammen med "innbyggerne" i Deadwood City før damptoget returnerer til Krøderen stasjon. I westernbyen er det kiosk med salg av suvenirer, pølser, vafler, is, brus og selvfølgelig "kruttsterk" kaffe.

Merk:
I Deadwood City kan du betale med kontanter eller Vipps (ikke bankterminal).
Uttak av kontanter kan gjøres i billettsalgene på Krøderen og Vikersund.

Sist oppdatert: 21.01.2020