Hopp til innhold

Togran-dagene

Hold av lørdag 10. eller søndag 11. august!

Da er det duket for både westernshow og overfall på toget. Samme program vises to dager på rad, både lørdag og søndag. I år frakter damptoget fra Krøderen stasjon en stor kasse stappfull av dollars, og man frykter at skumle banditter kan forsøke å rane til seg den verdifulle lasten før toget når frem til Deadwood City på Kløftefoss.

Banditt
Et av barna passer på banditten mens toget kjører mot Deadwood city.

Tograndagene er populære - ikke minst blant den yngre garde, og vi anbefaler derfor de reisende til å møte opp i god tid.

Merk:
I år vil det ikke bli forhåndssalg av billetter.
Billetter til turen kjøpes før togavgang på Krøderen stasjon.

Alle som vil være med å oppleve togranet må derfor møte på Krøderen stasjon.
Les den siste info på Krøderbanens-hjemmeside

Billettpriser (priseksempler fra 2018, Krøderbanen har ikke lagt ut pris på arrangementet enda)

Voksne 175,-
Barn 100,-
Honnør 125,-
Minigruppe * 440,-

(*) Minigruppebillett gjelder for to voksne og inntil tre barn under 16 år. Barn under 4 år reiser gratis.

Honnørreisende med spesielle behov kan ha med én ledsager til honnørpris. Ledsagerbevis må framvises ved billettkontroll.

Prisen inkluderer togreise tur/retur, togran og westernshow.

Togran

Alle passasjerer oppfordres til å bistå sheriffen og hans menn med å forsvare toget. Her er det bare å finne frem cowboyhatten, kruttlapp-pistolen å la seg rive med! Og har man i tillegg passende bekledning blir vi glade for at publikum bidrar til å skape stemning om bord i toget og senere i Deadwood City.

Bandittjakt

I samarbeid med Krøderbanen blir det hele iscenesatt av Deadwood City Westernklubb sine skuespillere. Det hele vil oppleves som en utvidelse og forsmak på westernshowet som utspiller seg i Deadwood City. Her gjelder det å følge godt med.

Fangetransport

Her ser vi en av bandittene som ble lagt i jern av Sheriffen og hans menn etter han var uheldig å vrikke foten da han forsøkte flykte fra lovens lange arm under togran-dagene i 2017.

Merk:
Det vil bli skutt med blankskudd og startpistoler under togranet. Skuddene knaller høyt og vi ønsker å gjøre foreldre oppmerksomme på dette. Spesielt når toget stopper og kommer tett på skuespillet med skuddsalver mellom banditter og lovmenn kan små barn bli litt engstelig. Det kan være lurt å bruke hørselvern. Vi anbefaler en nedre aldersgrense på 4 år.

Rutetider lørdag 10. og søndag 11. august

Damptog Damptog
Fra Krøderen 12:00 14:50
Til Kløftefoss 12:20 w 15:03
Damptog Damptog
Fra Kløftefoss 13:15 w 15:18
Til Krøderen 13:27 15:30

(w) Westernshow på Kløftefoss kl. 12:30 - 13:05

Westernshow i Deadwood City

Westernshow
Westernshow 2016 - Foto: Kristian Skaane

Westernshowet starter etter at damptoget har ankommet Kløftefoss klokken 12:30 og vil vare i ca 30 minutter. Etter showet blir det anledning til både å snakke med og la seg fotografere sammen med "innbyggerne" i Deadwood City før damptoget returnerer til Krøderen stasjon. I westernbyen er det kiosk med salg av suvenirer, pølser, vafler, is, brus og selvfølgelig "kruttsterk" kaffe.

Merk:
Vær oppmerksom på at det ikke er mulig å betale med bankkort i Deadwood City. Uttak av kontanter kan gjøres i billettsalgene på Krøderen og Vikersund.

Sist oppdatert: 17.04.2019